PC & Mobile

Как да изтриете списъка си за наблюдение на Netflix

Като най -популярната онлайн стрийминг платформа в САЩ, Netflix има много видео съдържание. Предполагам, че вероятно ще ви трябват няколко списъка, за да улесните нещата.

Поради тази причина Netflix създаде два списъка: Моят списък и Списъка за активност при гледане.

В тази статия ще научите какви са тези два списъка, как да премахнете заглавия от списък и т.н.

Какви са тези списъци

Моят списък на Netflix е персонализираният списък, който ви позволява да избирате любимите си и да имате бърз достъп до тях. Активността при преглеждане е списък на всичко, което сте гледали в Netflix под определен акаунт. Можете да премахнете елементи от двата списъка.

В по -голямата си част изтриването на тези списъци работи еднакво на повечето устройства.

Изтриване на моя списък

Моят списък е лесно достъпен чрез началната страница на Netflix. Всичко, което трябва да направите, за да получите достъп до него, независимо от устройството, за което говорим, е да отидете на началната страница на вашия акаунт в Netflix и да отидете до Моят списък (обикновено в горната част на екрана).

След като кликнете върху Моят списък, ще видите списък с записи, които сте добавили с течение на времето. За да изтриете целия списък, ще трябва да премахнете елементите един по един.

Немобилни устройства

  1. Придвижете се до връзката Моят списък

  2. Изберете записа, който искате да премахнете

  3. Изберете иконата на отметка (тя ще се превърне в икона плюс, което показва, че сте премахнали записа от списъка)

Следващият път, когато отидете в раздела Моят списък, няма да намерите този елемент в списъка. Направете това за всеки елемент от списъка и успешно ще изтриете My List.

Мобилни устройства

Приложенията за Android и iOS Netflix имат връзка My List налична на главната страница на вашия профил.

  1. Докоснете Моят списък

  2. Изберете записа, който искате да премахнете

  3. Изберете иконата на отметка

Повторете този процес за всички елементи от списъка.

Изтриване на активността при гледане

Списъкът с дейности за гледане е по -скоро като гледана история. Все пак това е списък, който автоматично подбира всичко, което гледате в Netflix. Естествено, можете да скриете цялата си активност при гледане, ако решите да го направите. Достъпът до списъка за преглед се осъществява чрез настройките на вашия акаунт.

Ето как да изтриете елементи от активността при гледане.

Немобилни устройства

  1. Придвижете се до изображението на вашия профил

  2. Изберете Сметка

  3. Превъртете надолу до Профил и родителски контрол раздел

  4. Изберете профила, от който искате да изтриете елементите

  5. Отидете на Активност при гледане в списъка

  6. До всеки запис трябва да има наклонена икона на кръг

  7. Изберете го

Повторете този процес за всеки елемент от списъка, който искате да премахнете. За да премахнете всички елементи наведнъж, превъртете надолу до дъното на списъка и изберете Скрий всичко.

Мобилни устройства

Устройствата с Android могат да показват вашия списък с активност при гледане. Ето как се прави.

  1. Отидете в профила си, като щракнете върху| Повече ▼”В долния десен ъгъл на екрана

  2. Докоснете снимката на профила в горния ъгъл на екрана

  3. Изберете Сметка

  4. На следващия екран докоснете Активност при гледане

  5. Скрийте всеки запис, който искате да премахнете, като използвате иконата на нарязан кръг

Има Скрий всичко функция и с мобилни устройства с Android.

За съжаление нямате достъп до този списък с приложението iOS. Единственият начин да скриете елементи в списъка с дейности за преглед на iPhone или iPad е да преминете през браузъра си. Ето как да направите това с Safari.

  1. Отворете Safari
  2. Отидете на Netflix.com
  3. Влезте и отидете в профила си
  4. Докоснете иконата две A вляво от адресната лента
  5. Докоснете Заявете уебсайт за настолен компютър
  6. Повторете стъпките, сякаш използвате немобилно устройство

Последствия

Когато премахвате тези елементи от някой от двата списъка, трябва да помислите какво се случва след това.

Моят списък

Моят списък е там само за удобство при избора на любимите ви заглавия за гледане. Въпреки че сте подканени да добавите любимите си елементи към Моят списък в момента, в който стартирате акаунт в Netflix, той не носи отговорност за предлагането на заглавия, които може да искате да гледате. По същество това е списък „гледайте по -късно“, автоматично персонализиран от Netflix.

Редът на Моят списък се определя главно от най -новите елементи, които сте добавили. Ако обаче нов сезон на предаване, което сте добавили, стане налично, това ще избута елемента към върха на списъка. И накрая, ако заглавие скоро ще стане недостъпно в Netflix, то също ще бъде избутано към върха на Моят списък.

Изтриването на списъка в неговата цялост обаче няма да направи нищо, освен да загуби бърз достъп до избраното от вас съдържание. (Друг е въпросът, ако трябва да споделите акаунта си в Netflix и не искате този човек да знае какво има във вашия списък.)

Преглед на активност

От друга страна, активността ви при гледане е цялата история на гледане на вашия профил в Netflix. Въз основа на тези записи Netflix препоръчва заглавия, които може да ви харесат. The Препоръчително за теб раздел се основава изцяло на този списък.

Тъй като ще бъдете предупредени след изтриване на елемент от списъка, в рамките на следващите 24 часа премахнатият елемент вече няма да се показва на началната ви страница на Netflix. Това няма да бъде взето предвид в това, което Netflix препоръчва за вас. Единственият начин да го върнете в уравнението би било да гледате заглавието отново.

Премахването на всички елементи от списъка с дейности за преглед ще доведе Netflix до състоянието, в което е бил, когато сте създали профила за първи път.

Допълнителни често задавани въпроси

Как да изтриете нещата от списъка си за продължаване на гледане в Netflix?

И така, започнали сте да гледате телевизионен сериал или филм и сте мразели и просто сте спрели да гледате. Е, той все още ще се показва в раздела „Продължи да гледате“. Не се тревожете за това изобщо. Ясно е, че не искате повече да гледате този запис, така че може да го премахнете и от активността си при гледане. Да, това ще го премахне и от списъка за продължаване на гледането. Освен това няма да получите никакви препоръки въз основа на този запис.

Как да изтриете профил от Netflix?

За да изтриете профил в Netflix, ще трябва да получите достъп до вашия акаунт в Netflix чрез браузър или приложение за Android. Така или иначе, той работи еднакво на всички устройства. Отидете в профила си в Netflix и отидете до иконата на профила в горния десен ъгъл. Изберете Управление на профили. Изберете профила, който искате да изтриете. Отидете на Изтриване на профил. Потвърдете изтриването.

Как деактивирате Все още ли гледате в Netflix?

За съжаление, няма официален начин да деактивирате понякога досадното подкана „гледате ли все още“ в Netflix. Има обаче някои разширения на трети страни за различни браузъри, които могат да ви помогнат да деактивирате тази функция и да задържите Netflix да възпроизвежда вашите епизоди, докато не му кажете да спре. За Chrome такова разширение на браузъра се нарича Never Ending Netflix.

Как да премахна едно устройство от Netflix?

Netflix не ви позволява да премахнете едно устройство от вашия акаунт. Ако обаче причината ви да направите това е да изгоните потребител от акаунта си, има начин да направите това. Ще трябва да излезете от всяко едно от вашите устройства с Netflix и да промените информацията за акаунта си. Наложително е да направите това възможно най -скоро, ако подозирате, че потребителят се опитва да ви изгони от вашия собствен акаунт в Netflix. Ако срещнете подобни проблеми, свържете се с поддръжката на Netflix.

Как Netflix знае, когато заспивам?

Netflix не просто нагло спира да играе каквото и да гледате след няколко епизода. Системата за откриване на сън всъщност използва акселерометър за откриване, когато не се движите за продължителни периоди от време. Това автоматично спира Netflix. Въпреки че това е доста сложна технология, тя може да не работи перфектно, поради което може да искате да я изключите, като използвате нещо като гореспоменатото разширение.

Изтриване на вашите списъци с Netflix

Можете да изтриете някои или всички елементи в двата основни списъка на Netflix. С известно усилие можете да го направите с всяко устройство. Имайте предвид обаче, че това може да промени вашето гледане на Netflix.

Надяваме се, че сме ви предоставили достатъчно информация за успешно намиране, управление и изтриване на елементи от двата списъка в Netflix. Ако имате допълнителни въпроси или нещо повече за добавяне, не се колебайте да преминете към секцията за коментари по -долу и да говорите.